Make your own free website on Tripod.com

Menu

Pengenalan

Matlamat

Sejarah

Pelan

Takwim

Buletin

Pentadbiran

Organisasi Pelajar

Aktiviti

Akademik

Peraturan Asrama

Menu Makanan

Jadual Harian Pelajar

Kemudahan Asrama

Buku Pelawat

Email

"Kebajikan Dan Kecemerlangan".

Asrama Desa Sekolah Menengah Kebangsaan Belara sentiasa menjunjung tinggi hasrat mengutamakan Kebajikan dan Kecemerlangan pelajar. Menjadi tugas kami mempastikan pelajar mendapat segala kemudahan untuk belajar dengan selesa.

.

Statistik Pelawat

Anda adalah pelawat yang ke:

Counter By RightStats.Com!

sejak 23 hb. Oktober 2000

 

Jamuan Tahunan Asrama Di Permai Park Inn.

ASRAMA, 8 hb. Ogos 2001 Asrama Desa Sekolah Menengah Kebangsaan Belara telah mengadakan Jamuan Tahunan buat pertama kalinya di sebuat hotel terkemuka di Terengagganu. Jamuan di Park Inn ini telah dihadiri oleh pengurasan tertinggi SMK Belara. Turut hadir ialah Pengerusi PIBG Tn Hj. Yusof Ismail. Jamuan ini bertujuan untuk meraikan pelajar-pelajar asrama yg akan menduuki peperiksaan PMR dan SPM.

Lawatan Sambil Belajar Asrama Ke Kuala Terengganu.

Asrama .11 hb. Nov. 2001, Asrama SMK Belara telah mengadakan lawatan sambil belajar ke sekitar Kuala Terengganu. Lawatan ini disertai oleh pelajar tingkatan 1KRK. Antara tempat yang dilawati ialah Muzium Negeri, Perpustakaan Negeri, Masjid Tengku tengah Zaharah dan sebagainya. Turut serta dalam lawatan ini ialah pelajar kelas pemulihan SMKB.

Peperiksaan PMR 2001.

SMK. BELARA, 9 hb. Ogos  2001  Seramai 5 orang pelajar asrama puteri telah menyertai Pertandingan Kawad Kaki antara Kadet Remaja Sekolah telah diadakan di SM Teknik Kuala Terengganu hari ini. Pasukan ini telah dibimbing oleh Cg. Muhammad b. Mat Amin  terdiri dari 25 orang pelajar puteri.

Peperiksaan SPM 2001.

ASRAMA, 8 hb. Ogos 2001 Projek menyiapkan Dewan makan asrama kini terlah dijalankan hari ini. Projek ini dijangkakan akan menyelesaikan masalah kesesakan pelajar di dewan makan serta akan meningkatkan keselesaan ruang dapur kepada kontraktor pembekal makanan. Menurut Penolong Kanan HEM, dewan yang didirikan ini juga akan dapat dimanfaatkan untuk aktiviti asrama. 

 

 

 

Pejabat Pentadbiran

Kementerian Pendidikan Malaysia

Jabatan Pendidikan Terengganu (JPNT)

Pejabat Pendidikan Kuala Terengganu (PPDKT)

Laman Guru

Laman Guru Bistari
Laman Guru Dan Pelajar
Pendidiknet

CikguNet

Pembelajaran Melalui Internet

Portal Pendidikan Utusan
Tm School Online
E-Tuisyen
Skytutor

Maklumat Umum

Jelah.com Member

Game

 

 


Copyright 2000 Asbela . Dikemaskini 12hb.Dis 2001
Paparan terbaik dengan Internet Explorer 5.5  600 x 800 pixel. Webmaster
: Asrama Desa SMK. Belara KT